Dél-Kelet felé autópálya
2016. szeptember 01. írta: Közlekedési blog

Dél-Kelet felé autópálya

Régóta gondolkoztam már ezen, hogy a Dél-Keleti országrészbe, nem vezet autópálya. Jó az M5-ös Kecskemét fele, de ennyi. Inkább Békés, Gyula felé kellene. Akár azt is lehetne, hogy Szolnokig ugye elakarák vinni az M4-est és onnan kiágazva lehetne az (M8-as) vagy ilyesmi. Ez már részletkérdés. A térképen jelölöm a körülbelüli nyomvonalat.

m8as.jpg

Tehát érintené Békést és a környező helyiségekhez nyilván több lejárat lenne. És Gyula felé haladna tovább. Ezután tovább lehetne vinni az orszá ghatárig. Itt a Gyulaihatárátkelőnél tudna végződni. Ez a környék gazdaságát is nagyon fellendítené. Persze a MÁV, nem biztos, hogy örülne neki. De többet nyernénk vele, mint ami kiesne és az építési költségek persze.

Viszont azért gondoltam Szolnoktól, mert Budapestnél az M0-ás ígyis zsúfolt, lehajtókkal van tele. Persze nyilván kellene egy közvéleménykutatás, de egy kis szakaszon szinte párhuzamos lenne a jövendőbeli M4-essel. Kíváncsi lennék a reakciókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozlekedesi.blog.hu/api/trackback/id/tr3111669816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása