Kelenföld villamos végállomás változtatásai
2016. május 16. írta: Közlekedési blog

Kelenföld villamos végállomás változtatásai

Még ezzel nem foglalkoztam,

kelenfold.jpg

Nézzük csak. Kelenföld vasútállomás főépülete és a villamos végállomás esméletlen balkáni állapotokban van.

Az állomás épülete körülbelül az öszedőlés határán lehet. Kívülről siralmas. Belül sem szemgyönyörködtetőbb.

A villamos végállomásnak pedig az utcája, hát Harlem, Brooklyl és a 8.ker a köbön. Lepusztult üres épületek, embertelen állapotú vágányzat, bezárt üzletsor. És a legfőbb probléma, hogy a két végállomási hely állandóan televan, ezért a villamosok a szükség leszállóhelyre is alig tudnak beállni. Így lehet gyalogolni, szinte minden nap.

Ezért én javasolnám a végállomással kapcsolatban, hogy az összes épületet lekellene bontani, a vasutat kerítéssel kellően elszeparálni, ugyanis most csak az nem rohan a vágányok közé, aki nem akar. Továbbá az egész üzletsort lebontani. Egy háromvágányos végállomást építeni és az állomási kijelzőkön is kiírni, hogy melyik villamos mikor indul. Valami csoda fojtán a villamosoknál legalább a kis kijelző óra mutatja, melyik villamos mennyi idő múlva fog indulni.

Kelenföld vasútállomás főépületét pedig restaurálni maximálisan, a főbejárati parkolót azonnal megszűnteti, undorító hogy ott mászkálnak kocsikkal... Továbbá elég nagy ott a gyalogos forgalom, így nem kevés veszélyt is rejt magában. Továbbá jobb és fedett összeköttetés kellene a buszpályaudvarral. Azt sem ártana már felújítani.

Mondjuk, ha most elszánják magukat és Kelenföld lesz az új vonatállomás a Délit kiváltva (Ami szerintem nem rossz ötlet.) akkor ezt mindet egyszerre kellene nyilván megcsinálni. Ez a javából lenne egy a mai új mánia (intermodeális) csomópont. Inkább csak úgymondanám, hogy kényelmes átszállási pont. (Csak ma már az átszállás szó is nyilván degradáló sokhelyen...)

A villamosvonal ottani meghosszabbítása telljesen lehetetlen feladat onnan. Illetve a tér olyan szintű átalakítása kellene hozzá, hogy az semmi módon nem éri meg.

Szép napot kívánok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozlekedesi.blog.hu/api/trackback/id/tr888722698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása