Meghosszabbodik újra az 1-es villamos
2016. augusztus 07. írta: Közlekedési blog

Meghosszabbodik újra az 1-es villamos

Régóta várt dolog és végre megtörténik.

Az 1-es villamost meghosszabbítják, az Etele tér / Kelenföldi pályaudvarig.

bartfai_m02_t.jpg

Ez szerintem sokaknak hatalmas hír. Az elmondások szerint gyorsvillamos lesz. Ebből én arra következtetek, hogy megálló csak a Bikás parknál lesz. Utána rögtön a végállomás jön. A villamospálya az út közepén a fák helyén lesz és füves lesz. A fákat pótolják. Vagy ezév végén, vagy jövő év elején kezdik el. Ezzel valószínűleg konkurenciát állítanak a 4 es metrónak is. Én szerintem ezután annyian fognak utazni az 1-es villamossal, hogy éjjel-nappal heringjárat lesz.

A másik gondolatom, hogy miért nem kötik össze a 19-es villamossal? Így egy nagyon szép körforgalmú villamost lehetne létrehozni, mely a világon egyedülálló lenne és olyan utasszámokat produkálna, hogy else hinnék.

Egy harmadik gondolatom, hogy ha a villamos vonalát összekötnék a 17-esével, akkor az Eteletérről a Savoya Parkig létre lehetne hozni egy vonalat. Persze, ez nem biztos, hog elég utast hozna.

 

Valószínűleg az Kelenföldi pályaudvar sem lesz az 1-es villamos hosszabbításának a vége, ugyanis régi terv már, hogy óbudán a Bécsi úton kifelé haladva is meghosszabbítják a vonalat. Ha ez jön létre, akkor egy igen hosszú vonalú villamos lesz. Reméljük, vesznek még új szerelvényeket a vonalra, hogy elbírják a megnövekedett utasforgalmat. Egy vezete, megy egy végállomástól végállomásig, oda vissza és mehet is haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozlekedesi.blog.hu/api/trackback/id/tr449169206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása