Buszbeszerzés
2016. július 02. írta: Közlekedési blog

Buszbeszerzés

Szép estét kívánok!

ujbusz.jpg

Megannyi cikk és hozzászólás elolvasása után énis úgy gondolom, hogy kifejteném véleményemet a témában.

Magában az, hogy a BKV vagy BKK beszerezne 150 autóbuszt, még nem húzná ki a csávából a Magyar állapotokat.

Először is vegyük szemügyre a dolgot két részről. Kell busz, de kinek és mire és meddig?

Nos az egyik front a Volán, a másik pedig a BKV

Mindkettőnek égető szüksége van új buszokra, a BKV nál az első dolog a metró pótlása, de én egy másik szempontot is figyelembe vennék, méghozzá, hogy egyforma buszok legyenek. Ezt típusra és márkára is értem.

Tehát vegyenek vagy rendeljenek 150 darab mondjuk Ikarus buszt. Aztán ugyanezt a típust később több százat belőle. Ezzel segítenek magukon, hogy a későbbiszerelés és alkatrész ellátottság is meglegyen. Mert oké, hogy van ez a használtbusz mánia 10-esével, de se alkatrész se szerelői tudás nincs hozzá. Pedig kellene.

A volánoknál egyszerűbb a helyzet szerintem. Az összes buszt kihajítanám úgy ahogy vannak és Credokból berendelni és kész.

Ezzel mindkét részről rengeteg új munkahely jönne létre, fiatalodna a járműpark, kevésbé lenne környezetszennyező és üzembiztosabb lenne.

Ezt a témát is kifogom a későbbiekben bővebben fejteni.

Szép estét kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozlekedesi.blog.hu/api/trackback/id/tr928835690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása