Még lehet, hogy lesz 5-ös metró?
2017. március 12. írta: Közlekedési blog

Még lehet, hogy lesz 5-ös metró?

De jó is lenne.

m5.jpg

Gondoltam volt, hogy felszólalnék a témában. Ugyanis több helyen is felröppentek a hírek, hogy az 5-ös metró terveit leporolnák. Ez ugye csak részben lenne metró. Végső soron a föld alatt kötnék össze a Szentendrei és a Csepeli vagy Ráckevei hévet. Hát jól jönne nagyon, iszonyat forgalom bonyolódik rajtuk. Tehát az egész jóformán pár km alagútba és új szerelvényekbe kerülne. A Kálvin térnél lenne az új csomópont is. Ahol úgye átlehetne szállni a 4- es és 3-as metrókra is. Ezt a programot előrébb venném most mindennél.

A tervezett megállók a részemről:

- Batthyány tér (Szentendrei HÉV jelenlegi végállomás)

- Széchenyi tér (Lánchíd Pesti hídfő)

- Március 15. Tér vagy a Ferenciek Tere

- Fővám tér

- Boráros tér (7-es HÉV Boráros tér - Csepel)

- Közvágóhíd (6-os HÉV Tököl, Ráckeve)

Innen persze, ahogy eddig a felszínen folytatja útját, vagy esetleg én egy jó szakaszon levinném a föld alá.

Elsőre ezt építeném meg, persze a Batthyány tér és a Boráros tér között erősen megvitatnám, hogy hol menjen. Közvetlen összeköttetést a Duna alatt ilyen hosszan semmiképpen sem javasolnék.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozlekedesi.blog.hu/api/trackback/id/tr3012332229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása